top of page
  • Writer's pictureJana Senses Studio

Paris Decco off a Maison et Objet

Před pár dny jsem se vrátila z pařížského veletrhu Maison et Object a souběžné akce, jež probíhá v centru Paříže - Paris Decco off. Tyto akce jsou pro mne jak inspirativní, tak business výlety, kde většinou sepisuji objednávky katalogů látek, tapet nových kolekcí, které budou zanedlouho k vidění v showroomu. Na obou akcích panuje příjemná ,malinko hektická atmosféra a nadšení z novinek.

První den začal brzkým letem a návštěvnou skupiny Texdecor , výběrem od značek Camengo, Casadeco a Caselio, které jsou navíc cenově dostupné. Následovala návštěva Designers Guild, jenž opět nezklamal barevností, květinovými ale i geometrickými vzory, letos Tricia Guild zařadila i kolekci tapet s imitací štuku a kolekci venkovních látek, které jsou speciálně ošetřeny proti vyblednutí a naimpregnovány.

Následovaly kolekci španělské Alhambry, která má nádhernou barevnost a eleganci, kolekce Prestigious Textiles a v neposlední řadě moje srdcová záležitost firma Clarke and Clarke, která znovu oslnila svými výstředními vzory.

Druhý den jsme se již přesunuli do prostředí Maison et Object, kde jsem sjednala nově spolupráci se značkou House of Hackney, jejíž sortiment je více než provokativní. Jsem napjatá, jakou odezvu u zákazníků vzbudí. Stále myslím, že česká veřejnost spíše investuje do střídmějších vzorů a barev a toho se House of Hackney opravdu nedrží. Prezentuje se drze zvířecími vzory, imitací kůží, tapety jsou plné barev, tvarů, zvířat a květin. Zanedlouho posoudíte sami..

Co se týče trendů , bylo zřejmé, že nás ovládla korálová barva, samet, ratanový materiál, který se objevil na sedacím nábytku, osvětlení a doplňcích.

Objevila jsem nové spolupráce s firmami, které zastupují prodej koberců, jak kusových, tak metrážových, moc se těším v brzké době na vzorky!

Den jsme zakončily s kolegyní večeří typicky franzouskou a následovala už pouze cesta do Prahy...

Tak jako každý rok, jsou tyto akce náročné, ale k nezaplacení a vracím se vždy nabitá novou energií a insprace.


18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page